FAQ

Waar kun je onze So Vegan So Fine chocoladepasta kopen?

In Nederland zijn onze SVSF-chocoladepasta’s te vinden bij Albert Heijn, Jumbo, PLUS, Sligro, Dekamarkt, Hoogvliet, Boon enz. Onder het kopje Verkooppunten - So Vegan So Fine kun je terugvinden waar onze chocoladepasta’s van So Vegan So Fine in jouw buurt te verkrijgen zijn.

Hoe weet ik of So Vegan So Fine potten nog niet eerder geopend zijn?

Dat zie je aan de onbeschadigde versheidszegel.

Wat is de beste manier om mijn lege So Vegan So Fine pot weg te gooien?

Brinkers Food B.V. is een zeer duurzaam bedrijf, daarom produceren wij onze chocoladepasta alleen in duurzame, recyclebare, glazen potten. Graag willen wij je inspireren om de potten te hergebruiken! Ideeën voor hergebruik kan je vinden op onze social media kanalen zoals Instagram en Facebook. Mocht je de pot toch weg willen gooien? Dan kan je het beste je lege potten in een glasafvalcontainer weggooien. De metalen deksel mag in PMD-container, of terwijl de plastic container.

Waar is de deksel bij de potten van So Vegan So Fine van gemaakt?

Onze deksels zijn gemaakt van blik en zijn voor 82,5% recyclebaar. Lever ze daarom weer juist in!

Is So Vegan So Fine vegetarisch/veganistisch?

Zoals de naam al zegt, is onze chocoladepasta vegan. Dat betekent volledig vrij van dierlijke producten en dus geschikt voor zowel vegetariër en veganist. Daarnaast is onze chocoladepasta 100% biologisch, glutenvrij, sojavrij, palmolievrij en volledig Fair Trade gecertificeerd. Wel zo eerlijk.

Zijn de producten van So Vegan So Fine lactosevrij?

We gebruiken alleen niet-dierlijke ingrediënten voor onze So Vegan So Fine chocoladepasta, maar we produceren ook chocoladepasta's die niet veganistisch zijn. Daarom kan onze pasta sporen van melk bevatten. Hierdoor is er helaas dus geen lactosevrije claim mogelijk.

Ik heb witte vlekken of kleine klontjes in mijn chocoladepasta, wat houdt dit in?

Witte vlekken of kleine klontjes wordt ook wel kristallisatie genoemd. Kristallisatie treedt op wanneer de pasta wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen. Dit kan gebeuren tijdens transport van ons bedrijf naar de winkel of van winkel naar thuis. Ook kan het zo zijn dat door te koude temperaturen de pasta een beetje loslaat van het glas; de pasta ziet er een beetje ‘wit’ uit, wat verward kan worden met bederf. We kunnen echter garanderen dat dit niet het geval is en dat de pasta veilig geconsumeerd kan worden.

Hoe kan ik de So Vegan So Fine chocoladepasta's het beste bewaren?

Voor een optimale smaakbeleving van onze producten kun je deze het beste bij kamertemperatuur bewaren. Let daarbij op dat je het product niet in de volle zon zet of direct naast een warmtebron. Onze chocoladepasta’s horen ook niet in de koelkast, zelfs niet als ze geopend zijn! Op elke pot kan je het bewaaradvies terugvinden!

Kunnen de So Vegan So Fine chocoladepasta's bederven?

Chocoladepasta kan niet bederven, omdat voor bederf water vereist is en wij dit niet toevoegen onze chocoladepasta's. Mocht je toch witte vlekken of kleine klontjes in de chocoladepasta zien, dan komt dit door de cacaoboter die gekristalliseerd is. Dit is echter geen teken dat de chocoladepasta niet meer goed is. Er is daarom ook geen gevaar om de pasta nog te consumeren.

Wat gebeurt er als er olie op de pasta komt te staan?

Het is mogelijk dat er een olielaagje op de pasta komt te staan. Er zitten gekristalliseerde vetten in de pasta om te olie te binden. Door gebruik, vervoer of temperatuurschommelingen kan het vetsysteem verbroken worden. De chocoladepasta's kunnen nog gewoon gegeten worden, wel raden we aan om even te roeren om dezelfde substantie te krijgen

Waarom lijkt het glas niet helemaal gevuld te zijn?

Door te koude temperaturen kan het voorkomen dat de pasta een beetje loslaat van het glas; de pasta ziet er een beetje wit uit. De chocoladepasta's kunnen krimpen, waardoor de pasta een wat stevigere structuur krijgt. Je kan daardoor denken dat de pasta beschimmeld of niet goed gevuld is. We kunnen garanderen dat dit niet het geval is en je de chocoladepasta gewoon kunt eten.

Hoe hoog is het notengehalte in de So Vegan So Fine chocoladepasta's?

So Vegan So Fine notenpasta’s bevatten 15% van de betreffende noot. De pure chocoladepasta bevat 30% cacao en heeft enkel sporen van noten

Heb je nog steeds een vraag?

Verkooppunten